Despre Jaqueline Balet


Coregrafa Jaqueline Bratu modelează trupuri, minți și suflete. Cu o experiență de peste 18 ani în arta baletului, Jaqueline Bratu dezvoltă copilului tău, prin metode și mijloace moderne, o postură corectă și elegantă, flexibilitate, forță, putere, echilibru, coordonare, ajutându-l astfel, să devină un profesionist desăvârșit în această artă.

Pe  lângă dezvoltarea motricității, în cadrul orelor de balet, coregrafa pune în valoare abilitățile de ascultare, concentrare, luare și asumare de decizii a copilului tău, îl învață să împartă cu ceilalți, să lucreze în echipă, să coopereze, să dețină aptitudini de lider.

O atenție sporită se acordă și părții emoționale a celui mic, îndreptându-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, și mai cu seamă oferindu-i încredere în forțele proprii.

La noi, copiii învață să se coordoneze, să se respecte și să colaboreze pe scenă, la fel ca în viața de zi cu zi. Și o fac cu bucurie, într-un spirit de prietenie și respect reciproc. Sub îndrumarea maestrului coregraf Jaqueline Bratu îi susținem printr-un program de pregătire bine ales și îi punem în valoare în spectacole cu o coregrafie unică, muzică atent selectată și costume special create.Jaqueline
Bratu
Coregrafă, Profesoară

La început a fost Educa. Acum este Școala de Balet Jaqueline.


Din 1997, când și-a deschis porțile, Școala de Balet Educa a ajutat la îndrumarea în cadrul artistic a sute de copii cărora Arta le-a fost prezentată ca un prieten. Unii elevi au îndrăgit-o atât de mult încât au continuat drumul pe care școala l-a trasat, ajungând pe marile scene de balet clasic ale lumii. Alții s-au bucurat de înclinația spre domeniul artei sau au păstrat acest prieten în inimile lor ca pe o experiență frumoasă, benefică atât sufletului, cât și corpului.

Urmăm același drum, creăm aceleași momente, evoluăm sub un alt nume Școala de Balet Jaqueline.

Copiii îndrumați de Jaqueline au câștigat un număr mare de  premii naționale și internaționale, dar adevăratele premii ale Școlii de Balet sunt chiar copiii.

Ei învață să se coordoneze, să se respecte și să colaboreze pe scenă, la fel ca în viața de zi cu zi. Și o fac cu bucurie, într-un spirit de prietenie și respect reciproc. Școala îi susține printr-un program de pregătire bine ales și îi pune în valoare în spectacole cu o coregrafie unică, muzică atent selectată și costume special create.

Școala are peste 17 ani de funcționare, fiind deschisă din anul 1997. Copiii admiși au vârste de 3 ani sau mai mult, și sunt pregătiți atât pentru viitoare cariere coregrafice, cât și pentru a avea o ținută frumoasă și elegantă, dragoste pentru muzică și dans, înțelegere și respect pentru artă și cultură, în general. Copiii primesc o pregătire de înaltă ținută profesională, conformă cu toate rigorile baletului clasic, îndrumați de maestrul coregraf Jaqueline Bratu, un pedagog desăvârșit cu experiență vastă.

Testimoniale

Înainte de a ajunge la şcoala de balet Jaqueline, am fost cu fetiţa la alte două şcoli de balet pentru a vedea cum se desfăşoară orele. Prin comparaţie, am înţeles că aici este locul potrivit dezvoltării fizice şi sufleteşti a copilului meu. Ce apreciez, pe lângă faptul că profesoara se dedică formării unui trup frumos şi armonios, este şi faptul că are grijă ca fetiţele care vin la ore să devină o echipă, să se împrietenească. Recomand clar această şcoală de balet!

Lucian Popescu - Părinte

Seriozitatea şi profesionalismul coregrafei Jaqueline, condiţiile pe care le pune la dispoziţie copiilor înscrişi la şcoală, implicarea în diverse concursuri naţionale şi internaţionale reprezintă pentru mine motive clare pentru a aduce copilul la această şcoală şi pentru a recomanda celorlalţi. Sunt aproape şase ani de când fetiţa mea vine la această şcoală, prin urmare am avut timp suficient să mă conving de toate aceste lucruri!

Cristina Kimm - Părinte

Sunt aproape patru ani de când fetiţa mea frecventează cursurile de balet susţinute de Jaqueline. Micuţa noastră balerină vine cu mare drag la fiecare lecţie, iar eu ca părinte mă declar mai mult decât mulţumit de modul în care se lucrează cu copiii, de ceea ce reuşeşte doamna profesor să facă cu ei. Fără nicio reţinere recomand Şcoala de balet Jaqueline celor interesaţi.

Lucian Grămadă - Părinte

Copilul tău este prioritatea mea!

La Jaqueline balet oferim pregătire de o înaltă ținută profesională și morală,

respectând toate rigorile baletului clasic.

Noi îl învățăm pe copilul tău balet clasic!

Și în același timp, îi deschidem sufletul către

artă și cultură.

Copilul tău este pentru noi un partener, dar mai ales un prieten!

Pe lângă experiența profesională bogată, Jaqueline Bratu este și

un pedagog desăvârșit!

Eleve ale școlii de balet Jaqueline - Balerine celebre

balerina_fracesca_velicu

Francesca Velicu - Balerină Opera Naţională

A descoperit dragostea pentru balet de la vârsta de 4 ani, urmând cursurile Școlii de Balet conduse de coregrafa Jaqueline BRATU. Elevă a liceului de coregrafie din București, laureată a mai multor concursuri de specialitate printre care World Ballet Competition in 2012, Youth America Grand Prix la Paris in 2012 și New York in 2013 și-a definitivat studiile la Academia de coregrafie Bolshoi din Moscova.

Scoala de balet din Rusia este cea mai puternică din lume. Trebuie să fii născut pentru această artă”- spun profesorii ruși care pregătesc generații întregi de balerine.

Cristina Dijmaru, prim balerină Opera Națională București

Cristina Dijmaru a început lecțiile de balet foarte devreme, la vârsta de trei ani, sub îndrumarea doamnei profesoare Jaqueline Bratu, a absolvit, în 2007, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti, iar în 2010 - Universitatea Română de Arte şi Ştiinţe “Gheorghe Cristea”, Artele Spectacolului, secţia Coregrafie.
A urmat numeroase cursuri, stagii, a participat în turnee internaționale, iar grația și talentul ei au fost recunoscute prin multe premii importante.
În acest moment o puteți admira pe Cristina Dijmaru în spectacolele Operei Naționale București.

balerina_greta_nita

Greta Niță - Balerină la Opera Naţională

A făcut primii pași de balet la școala condusă de Jaqueline BRATU. În clasa a 4- a, a intrat la liceul de coregrafie pe care l-a absolvit cu succes, obținând atestatul de certificare a competentelor în balet!
În prezența balerinei Alina Cojocaru, a susținut o audiție în urma căreia a fost angajata la Opera Națională București.

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂