Presă
20
02
2019

Organizatorii taberei „Aventură în natură” vă invită din nou la munte! 16-21 Iulie 2019

Vă invităm şi în acest an, perioada 16-21 iulie 2019, să petreceţi împreună cu noi, câteva zile pline de distracţii şi aventuri în tabăra „Măgura Pietrei Craiului” de la Zărneşti – Tohăniţa. Am pregătit pentru voi câteva excursii, o baie în piscină, parc aventura cu trasee suspendate şi multe tiroliene, chiar în curtea taberei, jocuri şi multă distracţie.

Localizarea şi cazarea: Tabăra Măgura Pietrei Craiului este găzduită de pensiunea Motorom aflată la 25 Km de Braşov şi la 7 Km de Bran într-un decor minunat, la marginea pădurii, la poalele munţilor Piatra Craiului. Pensiunea oferă cazare în 12 camere cu câte 3 locuri, dotate cu baie proprie, minibar, Tv, uscător de păr, încălzire centrală. Pensiunea mai dispune de restaurant, bar, club, parcare, terasă, amfiteatru, grătar, teren de sport, mese de ping-pong, panou de căţărare, saună, grădină, livadă, loc amenajat pentru joacă, pârâu în curte, lac cu păstrăvi, animale domestice (raţe, gâşte, păuni, găini, iepuri) toate acestea formând un cadru foarte potrivit pentru o tabără de copii.

Masa: În fiecare zi, copiii vor avea asigurate cele 3 mese principale şi o gustare. Micul dejun va fi tip Bufet (platouri pentru câte 4 copii) şi va conţine 2 – 3 feluri de şuncă, 2 – 3 feluri de salam, caşcaval, brânză, pate de ficat, unt, gem, miere, cremă de ciocolată, ceai, lapte, suc de fructe. Micul dejun va fi servit între orele 9:00 – 10:00. Prânzul va fi format din felul I (Ciorbă de perişoare, ciorbă ţărănească, ciorbă de pui a la grec, supă de pui cu tăiţei, ciorbă de fasole, ciorbă de zarzavat), felul al II-lea (Friptură la tavă de pui sau porc, şniţel de pui sau porc, chifteluţe, paste cu carne, grătar cu garnituri din piure de cartofi, legume, cartofi natur sau cartofi ţărăneşti, orez, salate de roşii, varză sau murături) şi felul al III-lea care va fi un desert (prăjituri de casă, cornuleţe, plăcinte, clătite, etc..). Prânzul va fi servit, în general, la ora 14:00 dar uneori, va fi decalat cu 30 – 40 de minute, în funcţie de program. Gustarea va fi formată din fructe şi va fi servită după programul de odihnă, în jurul orei 16:30. Cina va cuprinde un fel principal (Şniţel, friptură, pulpe de pui la cuptor, cu garnituri diverse) urmat de un desert (griş cu lapte, orez cu lapte, plăcinte, etc..). Cina se va servi între orele 19:00 – 20:00, în funcţie de activităţi. Mâncarea este gătită zilnic, din produse proaspete. Carnea este adusă în fiecare dimineaţă de la abatorul de la Poiana Mărului care se găseşte la doar câţiva kilometri distanţă faţă de tabără. Laptele este proaspăt, muls în dimineaţa respectivă. Celelalte produse, legume, zarzavaturi, brânzeturi, sunt, de asemenea, foarte proaspete, naturale şi provin de la ferme şi gospodării din zonă, verificate şi autorizate. Bucătăria taberei şi sala de mese sunt extrem de curate şi foarte riguros controlate. Periodic se realizează analize ale diverselor probe recoltate din spaţiile de preparare a hranei. Pensiunea este alimentată cu apă de izvor foarte bună de băut. Şi apa este atent verificată şi periodic sunt trimise probe de apă pentru analize.

Activităţi:

 • Plimbare cu căruţele: Una dintre cele mai amuzante activităţi este plimbarea cu căruţa trasă de cai pe drumurile de ţară din sat sau din Cheile Zărneştilor.
 • Drumeţii montane: Însoţiţi de ghizi cu experienţă şi de animatori, copiii pot străbate potecile Pietrei Craiului, descoperind frumuseţea acestor munţi, care oferă drumeţilor peisaje de neuitat.
  Escaladă, rapel şi tiroliană: Sub îndrumarea atentă a instructorilor specializaţi, copiii învaţă să se caţere dobândind primele noţiuni la panoul de căţărare, chiar în curtea taberei, pentru ca apoi să escaladeze stânca, în deplină siguranţă, dotaţi cu echipament specific şi perfect asiguraţi. Zonele de căţărare vor fi alese cu atenţie, în funcţie de vârsta şi capacităţile fizice ale copiilor. Coborârea se va face în rapel, pe coarda de alpinism, desigur şi de această dată bine asiguraţi. Tiroliana, deja cunoscută amatorilor de aventură, nu va lipsi nicidecum din tabăra noastră. Au fost instalate câteva tiroliene de mare lungime şi multe trasee suspendate, chiar în curtea taberei.
 • Speologie: Frumuseţea şi misterul peşterilor din apropiere vor fi explorate la lumina lanternelor, copiii având şansa de a descoperi lucruri minunate din lumea subterană.
 • Orientare turistică şi vânătoare de comori: Întrecerea pe echipe nu poate fi mai interesantă decât la vânătoarea de comori. Înarmaţi cu hărţi şi busole, îndrumaţi să descopere mesaje în tainice ascunzători, copiii se întrec în căutarea semnelor, pe cărările din pădurea de brazi şi molizi, încercând să descifreze misterul.
 • Seri distractive şi jocuri de cabană: Nelipsite dintr-o tabără care se respectă, jocurile de cabană transformă orice zi, chiar ploioasă şi mohorâtă într-o amintire de neuitat. Alese cu atenţie şi desigur, specifice vârstei, jocurile coordonate de animatori, aduc veselia şi buna dispoziţie. Costumaţi şi machiaţi, vom da viaţă personajelor celor mai cunoscute din poveşti şi filme.
 • Întreceri sportive: Tir cu arcul, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, şah, aruncare la ţintă, alergări, sărituri, sunt doar câteva dintre jocurile sportive iar cuvântul de ordine este întrecere.
 • Paradisul acvatic şi Parc aventura: Cele două atracţii ne aşteaptă. Cu autocarul, putem merge la Braşov pentru a ne bălăci câteva ore în piscinele şi toboganele cu apă de la Paradisul acvatic şi pentru a ne distra la Parc aventura parcurgând zecile de trasee suspendate şi tiroliene întinse între copaci.
 • Inedit: Puţini copii au avut prilejul să meargă la mulsul vacii, la fân sau la alte îndeletniciri de la ţară. Aici o pot face. Gospodăriile învecinate ne aşteaptă iar vecinii, veseli şi prietenoşi, ne vor întâmpina cu bunătăţi specifice locului, atunci când le vom trece pragul.
 • Excursii: Aflându-ne în vecinătatea Castelului Bran şi a Cetăţii Râşnov, pentru cei care încă nu le-au vizitat, acum este un bun prilej pentru a o face. Cu microbuzul taberei, putem ajunge în câteva minute la Bran, iar până la Râşnov, mai sunt doar câţiva kilometri. Aici, vom admira semeţele cetăţi, apărate de ziduri groase, vom asculta poveşti de istorie şi legende dar vom avea şi ocazia să cumpărăm mici suveniruri din bazar sau să ne amuzăm la jocurile din parcul de distracţii.
 • Rezervaţia de urşi: Tot în apropiere, sunt şi cei peste 70 de urşi din rezervaţia de la Zărneşti, un loc foarte interesant, care trebuie văzut de cei care nu au mai fost pe aici.
 • Focul de tabără: În ultima seară, nu poate lipsi focul de tabără, urmat de Carnaval, prilej de veselie, cântece şi distracţie.

Perioada taberei: 16 – 21 iulie 2019

Informaţii suplimentare: 0727 024 726

Nu ezita! Înscrie-ți copilul acum

Da, sunt de acord ca datele mele personale sa fie prelucrate in conformitate cu Regulamentul UE 679/2016

autor: Jaqueline

Cu o experiență de peste 20 de ani în arta baletului, Jaqueline Bratu dezvoltă copilului tău, prin metode și mijloace moderne, o postură corectă și elegantă, flexibilitate, forță, putere, echilibru, coordonare, ajutându-l astfel, să devină un profesionist desăvârșit în această artă.

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂