Presă
21
06
2016

„Frumoasa Vasilisa” – Spectacol balet rusesc

După mulți ani de muncă susținută, seriozitatea, creativitatea și profesionalismul Școlii de Balet Jaqueline sunt răsplătite cu o recunoaștere extraordinară : spectacolul „Frumoasa Vasilisa” este realizat în coproducție cu Opera Comică pentru Copii din București.

Pentru că baletul de înaltă clasă a fost influențat majoritar de Rusia, am considerat oportun realizarea unui spectacol de balet care să aibă la bază o poveste rusească. Așa s-a născut ”Frumoasa Vasilisa”, spectacol ce îmbină perfect elemente de poveste cu dansul grațios al balerinilor, cu decorurile mirifice și costumele spectaculoase.

Povestea aduce în prim plan lupta dintre bine și rău. Binele reprezentat de prințul Bogdan și răul întruchipat în spectacol de Căpcăun. Lupta se duce în numele Iubirii. Al treilea fecior al Țarului Rusiei, mezinul, este sortit să se căsătorească cu o broscuță, care de fapt este prințesa Vasilisa. Pentru ca binele și iubirea să învingă prințul Bogdan trebuie să depășească mai multe obstacole, dovedind astfel că are toate calitățile necesare unui prinț și că este demn de iubirea frumoasei Vasilisa.

Toată această poveste de iubire am gândit-o sub forma unui spectacol de dans, de grație, de emoție, de frumusețe, completat feeric de muzică clasică. Personajele poveștii prind viață, în premieră la Opera Comică pentru Copii, prin copii ce iubesc și practică baletul. Ei vor fi pe rând prinți, prințese, căpcăuni, arlechini, broscuță și vor dărui copiilor și adulților prezenți în sală bucuria lor de a dansa și firul poveștii, la finalul căreia Binele va triumfa.

În spectacolul meu am păstrat momentele importante ale basmului original, în așa fel încât mesajul să nu fie distorsionat și să ajungă la inimile copiilor din sală, fără a-i plictisi prin durată, ci prin a le menține atenția trează cu ajutorul baletului și al muzicii.

Am pus tot sufletul meu în crearea baletului ”Frumoasa Vasilisa”, având tot timpul în minte copiii ce vor fi prezenți în sală, adulții care îi vor însoți și toți doritorii de frumos. Îmi doresc ca toată această dăruire și emoție să ajungă la dumneavoastră și chiar să vă întreacă așteptările.

Întreg spectacolul este o muncă de echipă, în care au fost implicate multe persoane cărora le mulțumesc pentru deschidere și susținere.

Mulțumesc echipei Operei Comice pentru Copii pentru încrederea de a pune în scenă baletul școlii mele, dând astfel posibilitatea, în premieră, ca un public alcătuit majoritar din copii să aibă pe scenă artiști tot copii!

autor: Jaqueline

Cu o experiență de peste 20 de ani în arta baletului, Jaqueline Bratu dezvoltă copilului tău, prin metode și mijloace moderne, o postură corectă și elegantă, flexibilitate, forță, putere, echilibru, coordonare, ajutându-l astfel, să devină un profesionist desăvârșit în această artă.

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂

Multumim pentru vizita!

Dacă vă place ce vedeți, ajutați-ne să răspândim frumosul cu un simplu click 🙂